O nama
sprinkles

O freelance.ba projektu

o nama

Pružamo sveobuhvatnu podršku u tvojim prvim koracima ka samostalnoj karijeri

Imaš želju da se okušaš u samostalnoj karijeri? Bezbroj pitanja ti se mota po glavi, ali nikako da nađeš mjesto sa pravim odgovorima. Kako napraviti pravi ugovor za klijenta? Kako regulisati prihode i rashode? Kako ću usavršiti svoje vještine? Da li ću imati u budućnosti dovoljno klijenata? Ne brini, Freelance.ba projekat je nastao iz želje da profesionalcima u svojim zanimanjima poput tebe omogući lakši put ka samostalnoj karijeri.
Uz nas no stress kad si freelance dobija zaista puno značenje.
Dopustite da vam mi budemo vodič kroz put do nove karijere i ne zaboravite samo nebo je granica

o nama

Kada pomislite na freelance posao, odmah vam padaju na pamet web developeri. Freelance tržište se razvija munjevitom brzinom i nova zanimanja postaju sve traženija.

Popularni freelance poslovi:
Developer/ka osoba koja gradi i održava strukturu web stranice ili mobilne aplikacije.
Grafički dizajner/ka osoba koja ima vještinu odabira i umjetnost aranžmana različitih vizuelnih elemenata u svrhu kreiranja marketinškog/prodajnog sadržaja.
Marketing menadžer/ka osoba specijalizirana za osmišljavanje, planiranje i vođenje marketinških kampanja.
Fotograf/kinja osoba koja koristi svoju kreativnost i tehničko znanje da bi napravila profesionalne fotografije.
Video editor/ka osoba koja na kreativan način koristi software za editovanje videa, zvuka i specijalnih efekata za dobijanje gotovog vizuelnog produkta.
Copywriteriosobe sa vještinom asocijativnog mišljenja i dobrim vladanjem jezikom koja proizvodi tekst u svrhu marketinga/prodaje.
Prevodilac/Prevoditeljka osoba koja ima visok stepen znanja određenog jezika i stilskog prilagođavanja sadržaja u cilju prevođenja materijala/tekstova.
Virtuelni asistent/kinja osoba koja uz pomoć Interneta pruža administrativne usluge (u zavisnosti koje vještine posjeduje).